Hrádza na Čičavke pri Vranove kvôli opadajúcej vode nemusí byť narušená

16.08.2005 Celý región

Vranov nad Topľou 16. augusta (TASR) - Hrádza na rozvodnenom potoku Čičavka, ktorý ohrozoval obyvateľov Vranova nad Topľou, nemusí byť narušená. Rozhodla o t...
Vranov nad Topľou 16. augusta (TASR) - Hrádza na rozvodnenom potoku Čičavka, ktorý ohrozoval obyvateľov Vranova nad Topľou, nemusí byť narušená. Rozhodla o tom povodňová komisia, ktorá zasadala vo Vranove nad Topľou.

\"Keďže ráno po šiestej hodine prestalo pršať a prívalová voda, ktorú povodie rieky Čičavka zberala, už okolo deviatej začala klesať, nemuseli sme hrádzu narúšať. Ak by dažde pokračovali ďalej, tak by sa hrádza musela uvoľňovať, \" uviedol pre TASR predseda obvodnej povodňovej komisie Jozef Bednár. Dodal, že v 15 postihnutých obciach vranovského regiónu pokračujú po takmer 12-hodinovom nočnom lejaku záchranné a zabezpečovacie práce.
Najväčšie škody narobila valiaca sa voda na reguláciách tokov, miestnych, ale aj štátnych komunikáciách a na mostoch. Okrem zaplavených pivničných a suterénnych priestorov rodinných domov a prevádzok vody poškodili úrodu na poliach, zaplavili studne s pitnou vodou, žumpy a pod. \"Našťastie nemuselo dôjsť k evakuácii obyvateľstva, \" konštatoval Bednár.
Podľa predsedu nie je v súčasnosti urobený sumár poškodených obcí, pretože všetky zložky sa podieľajú na záchrane obydlí a ďalšieho majetku. Doplnil, že najviac boli poškodené obce Čičava, Merník, Remeniny, Matiaška a ďalšie.
 

Vyberte región

mark